Primavera

Vivaldi – Primavera (Spring)

Най-горещо ви съветвам да я слушате, четейки следните мои наблюдение.
Да, и този пост се появява на бял свят с огромно закъснение. Много неща имам за споделяне, но някой ще оставя за себе си, а трети ще бъдат изтрити забравени по време не самото блогване. Oh, well! Пролет!

Пролет! Ех, пролет, пролет! Може би най-приятния и ненатрапчив сезон. Вярно, дъждовито си е, ветрец подухва и от време на време става доста жегаво, но дори ураганите стихват все някога, нали? Най-хубавото качество на пролетта е нейната непредсказуемост.

Два дена не спря да вали, но ДНЕС слънцето грее и не спира. Северният кардинал (Cardinalis cardinalis) се крие, но песента издава присъствието му и радва не по-малко от червените пера. Пеят и трътлестите пилета, които не успях да…. идентифицирам. Толкова са дебели, че ми е чудно как по дяволите успяват да летят. На път за дома се налага да прекося една поляна която дъждът епревърнал в тресавище, а зелено-белите изпражнения на канадските гъски – в същинско минно поле.
🙂

Трудно е, но се справям някак си. Да, хубавото време ме подтиква да подскачам, да цопам в локви, даже цял ден си тананиках Вивалди. Въпреки професионалните уроци по тананикане американците така и не успяха да разпознаят произведението, камо ли пък кой аджеба е тоя Вивалди и с какво се яде?

Спирам в близкия MacDonald’s и си поръчвам един двоен чийзбургер и ненадминатия Shamrock Shake, който гаднярите правят само февруари – март, по случай Деня на Свети Патрик. Вкусът е невероятен, ненадминат, уникален. Гъст, зелен, освежаващ и убийствено ментов – същинска амброзия за простосмъртните.
🙂

Поредният весел празник, на който всички ирландци и американци с ирландски корени (повечето от които гнили или несъществуващи) се напиват, носят зелено и говорят за леприкони (в Google не успях да намеря ни една свясна снимка или рисунка), детелини и разните му там ирландски нещица. Включително и боядисване на водата. Ако не носиш зелено на Деня на Свети Патрик те щипят. Лошо няма, но не виждам защо нещо подобно трябва да е чак толкова комерсиално и от типа на:

„Виж, аз съм ирландец! Виж ме, де! Нося зелено, това е моя ден! Ден, в който ти не си важен!“ Никой не знае за какво е тоя празник. Аз поне не знам и не ме интересува, тъй както средностатистическият американец не се интересува от нашите мартеници и кукери.

Много се натрапва и подобно на много празници приготовленията започват месец-два преди самото явление и седмици след него – дразни. Ми, писна ми навсякъде да има павильончета със зелени фланелки, герданчета и значки – дразни. ;/

Защо например американците не толерират мексиканските празници като Деня на Свети Патрик? Че те мексиканците са по-големи патриоти, повече са от ирландците и за разлика от тях имат възможност да си посетят държавата когато си поискат (стига да са легални, разбира се..). Защо тогава развяването на мексиканския флаг и другите традиционни за Мексико явления (по време на Cinco de Mayo, por ejemplo) не се толерират и се свързват с отрицателна конотация? Не че аз ги толерирам, де.
Pinche discriminación!

Пролет е.

Advertisements

3 Коментари to “Primavera”

 1. Remus Says:

  Въпроса е друг: Защо американците ДА толерират beaner-ите, които са толкова големи патриоти, че емигрират с хиляди в САЩ всяка година?

  Единственото нещо, което поддържа Мексико в един и същ брой при толкова много емиграции е, че всяко мексиканско семейство има по 15 члена. Иначе човек да се чуди как така още има хора там…

 2. Dark_Lord Says:

  Защото „beaner“-ите вършат всичката черна работа?

 3. Remus Says:

  Да, сигурно някой е опрял пистолет в главата на beaner-ите и ги е накрал да прескочат границата и да заработят „черната работа“ нелегално.

  Няма смисъл да толерираш празник на нация, която толкова обича държавата си, че емигрира при първа възможност. Пък и честно казано, освен да носиш сомбреро, какво друго има в този празник? Даже и музиката sucks…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: