Re: volution

Интересни неща ни пускат в час по Фотография.
И само като си помисля, че в близкото минало за такива прожекции се е стигало до съд!

Daniel Lee е фотограф, известен със своите фотошоп проекти, които често придават на човека първични, животински черти, които само подчертават неговия характер и начин на живот. Нощен начин на живот.

Може би най-известните му произведения са тези от цикъла „Manimals„.
12 личности, превърнати в 12-те животни от зодиака. Велико! Като се започне от избора на опитни зайчета, светлината и сенките и се стигне до самата обработка с Фотошоп. А, да! Имайте на предвид, че снимките са обработвани през 1993-та година. Фотошоп’93! Някои даже по-рано.
В ляво е госпожица Овца. Цъкнете на картинката за по-добра резолюция.

Но не за това реших да пиша в този пост. Не гледайте и заглавието, то е точно обратното на това, за което ще драскам в следващите редове. Еволюцията! Ще започна с един цитат..

In the 19th century it was considered shocking that humans could have evolved from apes, yet less than 150 years later it is largely taken for granted. These images by Daniel Lee give an Artist’s view of evolution.“ – „Ideas that changed the world„, by Fernandez-Armesto (UK)

Цикълът „Origin“ на Даниел Лий с любителска и аматьорска точност успява да проследи еволюцията на човека. От „нищото“ до Homo sapiens. 12снимки, които разказват една прастара и въздълга сага. Даже и Ам-Гъл присъства в тази еволюционна верига. 😉 (позволих си да клъцна снимката) Някой да му махне опашката! Цъкнете за по-добра резолюция!

Не е ли странна цялата тая работа с ЕвОлЮцИяТа (с Дейвид Духовни)? Преди няколко десетилетия всеки се кълнеше, че теорията е пълна щуротия, учители бяха съдени и уволнявани за преподаване на Еволюцията, свещеници бълваха свещена пяна.. et cetera. А сега всеки разумен човек би ви казал, че идеята за произхода от маймуните е къде-къде по-реалистична от тази в Библията. За сега.
Какво ли ще стане с теорията за еволюцията и „Произхода на видовете“ след.. да кажем 50 години? Дали все още ще бъдем наследници на Тошко Африкански, а не чеда на Крокодила Гена? Do the Evolution!

Advertisements

Един коментар to “Re: volution”

  1. zbrox Says:

    е всъщност зависи къде живееш. в някои окръзи в щатите си се преподава креационизъм, наравно с еволюцията. в един окръг в охайо на учебниците по биология, които преподават еволюция, пише да не вярваме на всяка дума, а да приемаме с критическо мислене…добре, че ни казаха.
    лудостта винаги може да измести здравото мислене и сега и след 50 год 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: