The Trojan Suit

Една дума: Изроооооооооооооод!

Натъкнах се на едно обещаващо видео след поредната спънка и след няколко минути, прекарани в ровичкане из любимите ми сайтове събрах малко информация по въпроса. Ще си поговорим за бронята, като начин на живот.

Troy Hurtibise е гениален канадски изобретател на средна възраст, който в продължение на 15 години създава поредица от пълни брони, чиято основна цел е… да предпазват от гризлита. Точно така – в миналото Трой бил нападнат от мечка гризли и решил да създаде броня, която да го защити от огромните чудовища.
Но това (естествено) не е всичко!

Малко по малко Трой се насочва и към изобретяването на по-практични брони и вещества, сред които са Огнеупорна паста (Firepaste), пастата 1313 (1313 Paste) и още много други джаджи. В Wikipedia страницата има хубав архив с много демонстрации, съветвам ви да ги видите.

Да, покритие, чиято температура не се повишава след 10 минути излагане на постоянен огън от горелка или паста, която издържа на снайперист, целещ се в една и съща точка са внушителни явления, но това което ми направи впечатление е т.нар „Троянска броня“.

Издържа на куршуми, гранати, цял арсенал от взривни вещества, бухалки, въргаляне, газене, има вградени въздушни, предпазни възглавници, издържа на огън, притежава вградени запаси от сол и морфин, охладителна система в шлема, лазер за посочване на цели, вграден pepper spray (нелегална формула, способна да K.O. и гризли), часовник с времето в 20 различни държави между краката и… изглежда НЕВЕРОЯТНО.

Освен това струва някъде към $2,000, защото е направена от изключително евтини материали.. Някои я наричат Halo suit, защото прилича на бронята от играта (click to see)..
Имам усещането, че това нещо ще се реализира, за разлика от стотиците американски проекти. Дам..

Advertisements

3 Коментари to “The Trojan Suit”

  1. johnnyjoint Says:

    Ехе,само да я имах 😛

  2. Daggerstab Says:

    Хе-хе, кой не чете моя блог… 😉

  3. fan4battle Says:

    Удивително!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: