Super Bowl XLI: Bears vs. Colts

 

Въобще не може да се каже, че съм фен на американския футбол.. *кхъ* ръгби *кхъ*, но ще е срамота ако не подкрепя нашия отбор. Да, чухте добре. Нашия отбор. Тоест, не че е мой, де.. просто е местния отбор.

На 4-ти февруари ще се състои дългоочаквания от мнозина (но не и от мен) финал на ежегодното първенство по ръгби, Супер Купа (Super Bowl). Това е 41-вото издание на надпреварата.

Тазгодишните финалисти са Chicago Bears (Мечките) и Indianapolis Colts (Жребчетата).

Аз естествено викам за Мечките, защото са от Чикаго. Даже по едно време имах някакъв анцуг с тяхното лого, ама ми стана малък и сега май сестра ми го носи, или нещо от тоя род. Не ми пука за ръгбито. Дори не му знам правилата. 10 минути обсъждат „тактики“, пипат се по задниците и после се изпонатръшкват за по-малко от минута. И пак, и пак, и пак…

За американците това е като Световното Първенство по Футбол, само дето е ежегодно и американско. Рекламите по време на финала струват около 2.5-2.6 милиона долара за 30 секунди излъчване, а цените на билетите са… невъзможни. Поне за анти-фенове като мен. До сега по телевизията даваха, как NFL (National Football League), чрез представители запазва места в хотели и билети за финала, за по $4,300. По-рано билетите били по-скъпи, но забравих колко. Сега $4000-5000 осигурявали т.нар „nosebleed“ seats, тоест места на по-високите скамейки. Най-добрите места достигат невероятните $9,500-10,000 долара. Това са много пари – половин минимална годишна заплата. ;< Stupid Americans. ;/

Сегашният финал е специален, защото за пръв път отбор с чернокож треньор отива на финала. Само дето и двата отбора са с черни треньори, тъй че Super Bowl XLI ще бъде първия финал, спечелен от подобен отбор.

„Мечките“ участват в надпреварата за пръв път от 1985-та година, когато спечелиха Super Bowl XX. Същото се отнася и за „Жребчетата“, които спечелиха Super Bowl V!

GO BEARS!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: