Да продадеш душата си на… eBay?

Подобно на Фауст, който продаде душата си на Мефистофел (Историята не съм чел, но съм чел Пратчетовия ЕРИК), един австралиец реши да продаде своята самоличност (тоест, част от нея) на случаен копувач, възползвайки се от сатанинския eBay.
New Life for Sale!! (Seller: paulywauly9 Item #: 110078904033)

Наддаването включва куп предмети : дискове, колело, сърф, дрехи, лаптоп, приятели, включително и уроци по нещата, които въпросният човек може. А откачалката притежава странно име – Никаел. Името е неутрално и отива и на двата пола.
^_^ 30% от нещата отиват за блоготворителност – по-точно в обятията на организацията ARAFMI.
Самото наддаване е леко абсурдно, но Никаел твърди, че е сериозно и е с подкрепата на eBay. Дали е така – не мога да докажа, а и не ми пука. Важното е, че ако всичко е легално, момчето ще грабне (изкарва елката)

–>> 40,100 AustralianUD (!), което се равнява на.. $31,647 USD (!!) или 47,736 лева (!!!). А това, дами и господа, господинчовци и госпожички, блогъри и блогърки са МНОГО пари.

Представете си бъдещите търгове. Българско село се продава. На печелившия се предлага капама, люти чушлета, джуркан боб, българско вино, ракийка, салати, колбаси, пържоли. След това му се изнася едно хубаво представление, включващо кукери, нестинарки, хубави моми в народни носии, под съпровода на българкия кавал и българската гайда. Следва посещение от циганин с гъдулка, кафява мечка и/или маймунка (където въпросният баровец се изръсва още няколко стотачки), половин дузина от местните чалга изпълнители, здрав кючек, уроци по почти всички видове хора и изобщо всичко хубаво и (и не чак толкова).. родно.

Advertisements

Един коментар to “Да продадеш душата си на… eBay?”

  1. Blade Says:

    OMG, RTFM, Get a life

    Баааси кво се случва на тоя свят o-0

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: