U3: BeSmart USB Flash drives

Поредното импусливно и съвсем ненадейно хрумване на баща ми изпразни кредитната му карта с цели $40, но снабди семейството с цели 3 flash drive устройства – 256 MB, 512 MB и 1 GB памет. Дали и тази инвестиция си струва.. само времето ще покаже.

И все пак имам чувството, че сме на печалба.

Естествено, въпросните устройства не са просто flash drive-ове. Те изпълняват малко по-сложна и полезна функция.. Освен, че могат да се натъпчат с всевъзможни файлове, с Един-Бог-знае-какви разширения, потребителят може да инсталира определени програми в самата карта и да се възползва от тях ако попадне на чужда машина с неподходящ софтуер. Така например ще можете да си чатите с приятели ако сте на чужд компютър без Skype, ще сървирате с любимия си Firefox браузър (+ Google Browser Sync) и изобщо ще можете да вършите много от нещата, типични за вашето PC. Официалният сайт предлага много безплатни програми в U3 формат – което ще рече, че програмите са много по-компактни. Някои от програмите (пълен списък) са Mozilla Firefox, Skype, WinRAR, OpenOffice пакет, игри от порядъка на Sudoku, анти-вирусни програми и много други. И всичко това в един миниатюрен Flash Drive, който на всичкото отгоре може да се персонализира и заключи с парола, която затрива всичката информация при много грешни въвеждания.

Trivia факт:

Isolinear optical chips, fictional devices similar to USB drives in design and function, were featured regularly in Star Trek: The Next Generation over 10 years before their real world counterparts were invented.

До 2-3 години, CD-тата ще са отживелица.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: