Blog Wars: Владей чуждите блогове!

С този пост обявявам най-новото БГ Блог събитие, чрез което официално бележа началото на 2007-ма година.

Не знам за вас, но аз редовно си проверявам статистиките на блога. По някога го правя през 5-10 минути и се радвам, когато имам рекорден брой посещения.. и съответно ми е кофти, когато някоя интересна тема не бъде видяна от достатъчно хора. Често посещавам и WordPress мини страничката, която показва класацията на българските блогове и неведнъж съм бил на върха в една или две категории, което ме радва.. наистина ме радва. И все пак, понякога трудът ми бива засенчен от не-чак-толкова качествени постинги. От преме на време прибягвам и до разни трикове, чрез които да привлека вниманието на публиката (Ex. Google пуска за пръв път снимка на непознат до сега, запазен динозавър; Обвиняват медиците ни за зомби нашествие ; Blizzard – Ужасната истина!). На война, като на война все пак! И да, понякога имам странното чувство, че съм на бойното поле с лек автомат и 1-2 гранати на разположение.. И за това…

Обявявам война на всички блогове!

Само дето аз няма да участвам, а ще гледам от страни и ще командвам парада, докато желаещите се избиват по-възможно най-безмилостния начин.

Не, сериозно. Според мен това е една много добра идея. Не съм сигурен, дали всичко ще мине като по мед и масло, но никой не е перфектен, все пак. Представете си как различните блогове и техните автори се превърнат в командири и президенти на измислени държавици. Явлението реших да нарека Blog Wars.

В Blog Wars, различни блогъри си създават уникална държава, разменят ресурси и водят войни по една доста опростена система. Играта е неангажираща. Единствената регистрация, която ще ви е нужна е в Google групата, която ще използвам за да съобщавам събитията.. То там дори не трябва да се регистрирате. За да играете трябва да си посещавате пощата редовно. Играта е горе-долу изцяло e-mail-и. Lots of ’em. Вие ми пишете какво искате да направите, аз преценявам дали е възможно и го обявявам на останалите.. след това казвам и резултата. Играта е наистина проста.

За победителят има трофей!

Правилата са по-долу!!!!!

1. Началото

Преди да направя каквото и да е, ще трябва да знам колко участници ще има. Надявам се на 10-12 участника и ако евентуално има повече желаещи мога да ги групирам в нещо като съюзи. След като получа крайната бройка ще нарисувам картата и всеки ще има възможността да си избере мястото на държавата. Избира се по ред на „записване“ в играта.. тоест най-бързият печели. Какво печели се не знае.

След като си избере държавата, играчът получава индивидуално съобщение, което му казва за положението в страната с едно-две изречения. Въз основа на това инфо играчът си измисля държава – дава й име, кратко описание и разни други подробности, които са от значение за играта.

2. Числата:

В играта има 3-4 статистики, за да бъде малкимално лесно да се борави с тях.

Пехота – или т.нар стандартна армия. Колкото повече Пехота имате, толкова по-силна е вашата армия. С Пехота не можете да нападате острови.. защото е пехота. Всяка държава има своя Пехота, като размерите й зависят от популацията на държавата и нейното местоположение. Ако изгубите битка в атака, 50 % от използваната Пехота умира.

Флота – подобно на Пехотата, Флотата е вашата армия от бойни кораби. С нея не можете да атакувате държави без излаз на море. Островните държави имат най-силна Флота. Ако изгубите битка в атака, 50 % от използваната Флота умира.

Популация – вашето цивилно население. Заедно с флотата (ако ви нападат по вода) и пехотата (по суша) или и двете (ако ви атакуват едновременно по двата фланга), Популацията се взема в предвид когато се защитавате. Колкото повече Популация имате, толкова по-силна защита имате. Размерите на популацията зависят най-вече от големината на държавата..

Ресурси – Всяка държава започва с един ресурс по нейн избор. Развитите държави могат да произвеждат танкове, коли или ел. техника, средните малко по-евтини неща, докато по-неразвитите държави изнасят храна и т.н. По време на битка някои ресурси могат да обърнат войната в нечия полза. Ако нападателят произвежда или притежава ресурси като оръжия и бойни машини, той ще има предимство, когато атакува.. но ако защитникът има храна той също ще е по-подготвен. Вашият ресурс и ресурсите, които сте завладели след инвазия са в неограничено количество. Ресурсите, които сте разменили не можете да разменяте.

3. Държавите :

Тук има три вида държави: развити, средни и страни от Третия Свят. С каква държава ще започнете е почти без значение – те си имат и силни и слаби страни.

Развити държави – най-много популация, най-голяма армия (в почетето случаи) и флота. Притежават и може би най-ценните ресурси в играта, но за жалост са главна мишена и могат да бъдат потушени лесно ако малките държави се обединят. Не разполагат с бонуси..

Средно развити държави – малко по-слаби от Най-развитите държави и все пак достоен противник със своите бонуси.

Държави от Третия Свят – Малки, слаби държави с малко или средна популация, малобройна Армия и Флота. За разлика от останалите държави, тези слаби страни имат доста силни козове, които могат да използват срещу своите врагове. Подобни държави стават изключително силни ако се съюзят, но са изключително слаби в началото.

В зависимост от държавата, която си изберете ще получите един от статусите по-горе. С малко дипломация, подлост, тактика и много късмет можете без проблем да станете от изостанала държава в развита държава, или дори да поддържате своя развит статус, тъпчейки по-малките държави, с помощта на средните. Средните пък също могат да се конкурират с големите. Сами виждате, че с каква държава започвате съвсем не гарантира победа/загуба. It’s all about the game.. and how you play it. It’s all about control, and if you can take it..

4. Бонуси:

Бонусите са нещата, които разнообразяват играта. Само средните и малките държави получават бонуси, като при някои те са 1 или 2. Бонусите на малките са по-добри. Все още не съм решил по какъв начин да раздам благинките, но при разпределянето ще имам в предвид описанието на държавата, местоположението, размерите.. и естествено ще има малко късмет в цялата тази работа. Под „благинки“ разбирайте възможността за превръщането на популацията в партизани, напалм, минни полета, сателити за шпиониране и много, много (надявам се) други неща.

5. Съюзите:

В играта постоянни съюзи няма, както и в реалността. Всяко обещание може да бъде заплюто, всяка хартия скъсана, но последствията от подобно действие могат да бъдат фатални. Решил съм съюзи да се образуват само по време на война. Когато някой нападне дадена държава, останалите държави могат да се притекат на помощ към която и да е страна. Те решават с колко и каква армия да подпомогнат и тяхната подкрепа се добавя към армията на нападателя или защитника. Важно е да се отбележи, че по време на война се гледа единствено популацията на защитаващия се.

6. Боен Калкулатор:

a. Как се атакува? Атакуващият ми праща e-mail и аз автоматично обявявам неговото решение на всички останали. В e-mail-а трябва да пише:
<Име на държавата> атакува <Име на държавата> с <Пехота брой, Флота брой (може и сдвете)>. Специални бележки (ако има).

б. Как се защитава? Никак. Защитникът автоматично защитава своята държава с всичко налично.

б. Как се прави съюз? За да се присъедините към някого просто пратете e-mail със следния текс:
<Име на държавата> помага на <Име на държавата> с <Пехота брой, Флота брой (може и сдвете)>. Специални бележки (ако има).

в. Какво става с атакуващия, защитаващия се и съюзниците след като войната свърши?

Атака:
*победа: Печели 50% от Популацията, Пехотата и Флотата на падналата държава. Останалите 50% разделя както сметне за добре измежду тези, които са му помогнали. Печели всички ресурси, които са били производни на защитаващата се страна (начален ресурс + всички начални ресурси на завладяните страни), а непроизводните разпределя измежду съюзниците. Печели всички неизползвани Бонуси.
*загуба: Губи 50% от всичко, с което е атакувал. Дава един ресурс на защитаващия се.

Защита:
*победа: Печели 25% от общата армия която го е нападнала, включително и от тази на нападналите го съюзници. Печели един ресурс от нападналия го.
*загуба: Държавата бива унищожена.

Обща армия на Атакуващия + бонуси от ресурси + Обща Армия на всички сюзници + техните бонуси от ресурси vs. Обща армия на Защитаващия се + Популация на Защитаващия се + бонуси от ресурси + Обща Армия на всички съюзници + техните бонуси от ресурси.

Но стига правила… останалото ще стане ясно по време на самата игра, надявам се.

Ето как да се включите. Пратете e-mail на neiskata.gak@gmail.com със следното съдържание :

________________
Име:
Ник:
Блог:

Skype/ICQ:
Име на държавата:

________________

Ако желаете Бонус точки в началото на играта, по желание можете да изпълните и следните неща. Всяко от тях ви носи 25т. които да разпределите върху Пехота, Флота или Популяция. 25 точки могат да ви избавят от равенство или дори загуба в началото, а 100 точки са си 100 точки.

1. Направете си акаунт с името на държавата, с която искате да играете в NationStates, за който съм писал тук, и не забравяйте да сложите линка в писмото. 2. В блога си пишете за явлението и сложете линк към статията. 3. Сложете линк към блога „Смокини и Черници“. Желателно е с банер.
4. Ако изпълните и черитите, получавате още 25 точки. 🙂

Advertisements

22 Коментари to “Blog Wars: Владей чуждите блогове!”

 1. tse Says:

  ама тва сериозно ли е?дано е базик….

 2. worddrow Says:

  Не е бъзик!

 3. teo Says:

  Както вече казах, „GET A LIFE DUDE!!!!!!“

 4. worddrow Says:

  Че аз си си живея най-пълноценно? Ти какво ми търсиш в блога като не ми харесваш начина на живот. Я чупката.

 5. Eneya Says:

  Буахахаха.
  Я почни да излизаш по-често на слънчице 😉

 6. worddrow Says:

  Защо?

 7. tse Says:

  не мислиш ли че с тва цялото постоянно следене и мъдрене:“оле!пък оня има 3 поста дето са по напред от мойте ама аз ся ще напиша нещо да ги ударя всичките и ще съм първи“ обезмисля цялата идея на блога…класацията е тъпа и въобще не трябва да я има….но това си е мое мнение…по принцип май вижданията ми за блогването с тована много хора дето се мотат из WORDPRESS май е дота различно…това е лично пространство където може да си правиш каквото си искаш,а не да се състезаваш с други хора…

 8. worddrow Says:

  Не съм съвсем съгласен. Цялата работа с причината за тази игра е наистина смешна и като цяло е шега, но не виждам какво лошо в конкуренцията? Радвам се, когато блогът ми е нагоре в класацията, не е задължително да върха, но поне сред първите, защото тогава знам, че се чете и, че е харесван, а това ме стимулира да продължавам с писането.

 9. shaio Says:

  хяхяхях pwnage XD
  в момента се сещам за още няколко типа машинации, дето не са особено честни и няма да работят дълго, но изиграни в подходящ момент, може да се окажат решаващи за мястото в класацията :ninja:

 10. Blade Says:

  „Не знам за вас, но аз редовно си проверявам статистиките на блога. По някога го правя през 5-10 минути и се радвам, когато имам рекорден брой посещения..“

  Не мислиш ли, че малко прекаляваш? Блогът е място, в което трябва да споделиш лично мнение, да напишеш коментар или просто да правиш и нещо полезно едновременно. Аз съм на мнение, че прекомерното гонене на класации, срокове и прочие води до загуба на чувството, с което пишеш блога си – или поне така мисля аз.

  Иначе отначало си помислих, че играта е насериозно (занимавах се с други неща и само хвърлих един бърз поглед) – честно, щях да се разпеня ако беше наистина така :))))

  Има ли желаещи засега?

 11. worddrow Says:

  Играта е насериозно.
  За сега има трима.

 12. ladyvera Says:

  Хубаво е човек да има състезателен дух, но да го насочва в правилната посока, да канализира цялата тази енергия в нещо позитивно, а не във война, било тя и виртуална. Мое мнение. 🙂

 13. worddrow Says:

  Е, аз нали казах, че само ще гледам. 😀

 14. SickBoy Says:

  Пич,виж сега,блогът ти ми харесва.Наистина.Некъв весел е!Ама мисля,че тва специално е ЗВЕРСКАТА тъпотия!Тая идея,имам предвид.Война на блоговете!?Уат тъ фък!?Аз си приемам моя блог като място,където мога да си пиша каквото искам и както си искам,място,където мислите ми могат да видят бял свят,и да бъдат оценени-позитивно или негативно,няма особено значение.Вярно,цялата тая,да я наречем кампания,би могла да бъде забавна,но,мисля,не всички си гледаме статистиките през 3 минути!!Та аз едва преди 4 дни открих,че имало и статистики!Освен това съм на мнение,че винаги тоя,дето организира некво мероприятие,има облага от него,така че благодаря за предложението,но ще го отхвърля….

 15. worddrow Says:

  You are sick, aren’t you. Това с проверяването на статистиките беше хипербола, няма нужда да се захващате за него.
  А за облага – да, получавам повече посещения, може би, but that’s all. И да – наистина е забавно. Това всъщност е леко подобрена версия на игра, която играх в час по История и наистина си струва. Не карам никого да играе на сила.

 16. RottenBrain Says:

  Не ми стана ясно, какво й е тъпото на идеята… Поне до колкото аз разбрах става въпрос за нещо подобно на turn-based стратегия, с елементи на role play, която се разиграва по пощата. Името „Blog Wars“ е съвсем условно и играта няма нищо общо с блогове. Или аз криво съм разбрал?

 17. worddrow Says:

  Прав си.

 18. Георги Фурнаджиев Says:

  Попаднах тук от блога на Ангел Грънчаров. Гледам, че темата е отдавнашна – ча-а-а-ак от 9 януари.
  Зачетох се, но като стигнах до правилата с всичките му точки, бонуси се отказах. Я ми кажи все пак … каква е целта на войната? Нали трябва да има поне две армии, които да де бият? Добре де за какво, аджеба, се бият?
  А това за посещенията е умряла работа. Имам брояч на блога си. Веднъж на ден (работен ден) или през ден хвърлям поглед. Блогът ми започна на wordpress.com, още си пазя регистрацията и имам представа за статистиките тук.
  Броят на посещенията, които се отчитат нищо не значи. Не е никакъв критерии за качеството на блога. Повярвай ми, да се зверя в точно този вид цифри ми е работата.

 19. worddrow Says:

  Съжлавям за забавения отговор.
  Както вече казах, онова за статистиките е малко или много една неуспешна хипербола, за която се извинявам. Не съм някакъв фанатик, който редовно си гледа статистиките, макар че като си препрочитам поста… звуча като точна такъв. Пък и такъв да съм, лошо няма. Е, не съвсем. Oh, well…
  Статистиките си гледам за да видя от къде линкват към мен, пък и е забавно да гледам какво са писали в търсачките. Веднъж имах 20тина посещения от някаква тема за.. разводи или нещо такова.

  Целта на войната. Ами, защо пък да няма две фракции? Не виждам какво пречи определени блогове да си направят съюз и да атакуват всичко останало. Лично аз си представям цялата работа като една от Световните Войни, само че по-глобално.

  За какво се бият? Не знам. Това е просто игра. Не съм се и замислял, де. Мислех, че на хората няма да им е интересно. За колонии, земя и ресурси, може би. Това е най-първичната война, нали? Евентуално, ако проектът се реализира… не че ще се реализира, де.. – мога да скалъпя някаква история.

 20. advance cash day in loan pay uk pay day cash advance advance cash day pay Says:

  free phone ringtones verizon

  Applying for cash advance detroit international online casino

 21. klingeltne selber Says:

  card credit offer visa visa credit card offer

  Some card credit fraud internet report instant online guaranteed cash advance credit card

 22. casino games online spielen Says:

  play tournament black jack

  InBedurfnis casino online sterreich online casino ohne einzahlung 30 euro bonus

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: