Най-красивите картинки в нета!

Ставам, падам и пак ставам. И ликувам, защото успявам да надигна глава за пореден път и отново изпълвам своите клети pulmonis (gotta love them medical therms) с мръсен въздух. Даже..
„…чувствам как душата ми кипи, как тялото ми пулсира, а мозъкът тупти – копнея да крещя, да направя циганско колело, да се наям с възможно най-калоричните фантазии и илюзии и да повърна всичко, което ме тревожи, всичко, което искам да кажа, но не казвам, защото не ми стиска. Искам да летя, но нямам крила. Искам да пея, но нямам гласови струни. Цялото ми същество иска да говори, но нещо от вътре ми заповядва да мълча, да линея, да спя и да продължавам своето сиво съществувание.“ – Из „Владимир Вълчев – Автобиография

И все пак не се предавам, не се отчайвам. Вярвам в себе си, тъй да се каже, но по много косвен и най-вече лековерен начин. Ако съществуваше култ, който да ме боготвори, то аз самият щях да бъда пелтечещия монах-чистач с възможно най-нищожния сан.
Да, определено не се отчайвам. Даже напротив – усмихвам се. Сияя от щастие, защото съм наясно, че на света има толкова красота.. толкова прелести, които чакат да бъдат открити. Да, хора.. светът е прекрасен, а ние го тъпчем по възможно най-безразборния начин. Самият факт, че сме на върха на хранителната пирамида и имаме възможността да говорим, да мислим, на творим и да се предпазваме от природата, болестите и дивите зверове трябва да ни накара да почитаме майката Земя до такава степен, че стъпките ни да са по-леки и ефирни от маршируващите мравки.

Днес попаднах на един спиращ дъха сайт, който по принцип не е нещо особено: „елементарни“ анкети и алгоритми. Не, че сами по себе си тези неща не заслужават вниманието на публиката, но дори заедно те бледнеят пред умопомрачаващото съдържание на The Fairest. Създателят на сайта ви моли най-учтиво да изберете измежду две снимки, а междувременно тяхната красота ви изпива мозъка със слъмка! Една завидна колекция от може би най-красивите снимки и изображения правени някога, представени по достъпен начин, дори за най-простите хорица. И още нещо – всеки може да гласува и по този начин да определи най-красивия.

Сайтът не е комерсиален, няма реклами, излишни банери, нито изисква регистрация. Няма и „VOTE HERE“ бутони, нито „merchandise„, а интерфейсът е в стил „Малкият Принц“ а ла гениалния мосю Екзюпери. Прост, изчистен, и все пак достатъчен и стимулиращ поредица от малки катарзиси с галактически размери… по някакъв странен, неписан закон.

„- Сбогом – каза лисицата. – Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“ – Из „Малкият Принц„, глава 21. Антоан дьо Сент-Екзюпери

За да видите може би най-красивите изображения в Мрежата, купете си безплатен еднопосочен билет до ето това местенце, защото истинската, естествена прелест няма цена и няма да ви се иска да напуснете това райско кътче. Райско кътче. Определено е райско кътче (ако Раят съществува, anyway).

А ако този сайт ви е харесал, то посетете TheFunniest.info и TheCutest.info, които действат по същата система.

Advertisements

2 Коментари to “Най-красивите картинки в нета!”

  1. иветка Says:

    (party)

  2. stanislava Says:

    mnogo esmotano nesam vijdala po tipo ot tova

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: