Какво идва след Смъртта?

Аз знам. Човек става зомби и се шляе безцелно по улиците, разкъсвайки някой случаен минувач и от време на време си похапва от карантиите му, пък мозъкът е за десерт. Мръъъъъгхъх! Зомбирана идилия! Перфектната обстановка за някой с разлагащ се мозък, а? Така излиза. Но няма смисъл да ви разправям бе, по-добре ще е да чуете фактите от Дневника на един оцелял (частично физически, но не и психически (за сега)). Гнъгъ!

Urban Dead. Класическата битка между доброто и злото, борба за оцеляване. Един Survivor, в който зъбите и ноктите МОГАТ да се мерят с огнестрелните оръжия. При това, двете фракции са ясни : хора и зомбита. Няма интриги, няма задкулисни шмекерии (or are they?), нито бели знамена и тиха политика (за щастие събитията не се развиват в България). Интерфейсът е прост (в добрия смисъл на думата) и напълно достатъчен, а правилата са лесни и много интересни.

Правилата in a nutshell : Избирате си дали да сте човек или зомби, и ако сте от живите – съответeн клас и професия. Започвате с малко предмети, недостатъчно живот и предостатъчно врагове, които само чакат да заспите (не, наистина!), за да ви заколят като прасе. Ако сте човек и имате късмета да попаднете на не чак толкова барикадирана сграда и успеете да я укрепите – thumbs up! Пуцайте всичко де що се движи, пък ако след пушилката се окаже, че сте напълнили с олово нещо противниково, то може да се надявате на eXPerience, който ще ви помогне да качите level. С въпросните точки „закупувате“ умения, които ще ви помогнат да пълните с олово телата на своите жертви много по-бързо и ефикасно.
Играта е доста разнообразна и брутална (зомбита = бруталност), предметите също (добре де, книгите не са ЧАК толкова брутални).

Аз, естествено съм човечен и играя с герой пожарникар – храбрия Огнян Пламенов. 😉 Само, че сега ме убиха и се размотавам (по-скоро се влааачаа) като зомби, което означава, че ще се движа два пъти по-бавно и мириша на одеколон „Мокър пес“, и евтин освежител.. за паст, в случай че ми се наложи да си хапна мозък. Но не се оплаквам, защото имах честта да сваля едно зомби преди да умра и напоих своята пожарникарска брадва.

Гаааааааааааааааааааааах!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: