Дайте ми лост и опорна точка…

… и аз ще балансирам топка за боулинг, подводница, съд с канелка, хранилка за птици (нека бъдат три и от вида Cyanistes caeruleus), многоок наутилус със синьо-бяла черупка (Nautilus pompilius ?!) или странна сепия (Idioteuthis cordiformis ?!), снежен човек със сламена шапка, и странен вид гъба (PoriferaBob QuadrumPants) и Гигантска Каменна Глава (Моаи от Великденските Острови ?!) над неизвестен водоем.“ – Архимед

Случайно попаднах на една много интересна игра, наречена LEVERS. Играта не иска много мислене, за сметна на търпение и готовност за експериментиране. Може би единственото нещо, което я прави трудна е липсата на напътствия. Започвате играта с един предмет, който цопва във водата.

В първо ниво той е топка за боулинг, с малка кукичка отгоре. Вашата цел е да закачите кукичката на една от „закачалките“, така че топката да не докосва водата. Когато това стане, стрелка в кръгчето най-отгоре започва да се върти и когато направи една обиколка нивото свършва. Всяко следващо ниво ще ви дава нова закачалка или предмет – всеки с различно телго и способности (само топката за боулинг няма специални skillz). Важното в случая е, че НЕ ТРЯБВА ДА БАЛАНСИРАТЕ предметите – стига ви всички те да са над водата. Освен това всички предмети трябва да са закачени на закачалките. Ако не са – стрелката няма да се мръдне, дори ако всичко е над водата.

**THERE BE SPOILERS**

Подводница – може да докосва водата
Съд с канелка
– пълните с вода, като потопите във водата (тежи много) ; изпразвате като дадете на канелката (тежи по-малко).
Хранилка за птици
– показват се три птици, които кацат на случайни места и дисбалансират всичко. С мишката можете да ги изпъдите. Понякога се крият в хранилката.
Сепия
– свива се и отпуска, когато наближи водата или цъкнете на нея и по този начин се отблъсква нагоре.
Снежен човек
– в крайните нива се топи по малко всеки път като го изкарате от водата и остава само шапката му. Нея сложете най-отгоре, върху стрелката.
Гъба
– колкото повече я потопите във водата, толкова по-тежка става. В стечение на времето изсъхва и става по-лека.
Каменна глава – няма спациални свойства, но тежи адски много. Ето как изглежда всичко, когато свършите играта :

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Фиг. 2 и Фиг. 3 се случиха на един мой приятел, наричащ себе си Rottenbrain. Сами виждате как в съдинката с канелка плува някакъв ППО (Подводен Потопен Обект) a.k.a USO (Underwater Sumberged Object). В началото Rottenbrain си помисли, че нещото е някакво „ако“, но при по-внимателен оглед и двамата стигнахме до консенсуса, че „нещото“ всъщност е медитиращ монах в зелено расо. А може би е джин? Дали е някакъв бъг или Easter Egg – не знам, но е доста забавно и странно. Както и да е… надявам се играта да ви хареса!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: