Teenage Mutant Ninja Turtles!

Време е за малко психология, психоанализа, психотерапия и чорба с моркови, лук, дафинов лист и парченца човешки мозък. Voila!

Aoccdrnig to rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, olny taht the frist and lsat ltteres are at the rghit pcleas. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by ilstef, but the wrod as a wlohe. Oh, and by the way, the Tegenaeg Mtaunt Njina Trultes rlue!

Ако не сте забелязали, подзаглавието на блога ми е сменено и следва същия принцип. За тези, които получиха епилептичен припадък, опитвайки се да прочетат написаното по-горе или просто не разбират английски, ето за какво иде реч (накратко) : Ако първата и последна буква от дадена дума са си на мястото, местоположението на останалите букви е без значение, тъй като човешкият мозък не чете думите буква по буква, а като цяло.
Аз лично намирам този факт за много интересен, понеже в моя случай се оказва, че твърдението е вярно. Не знам дали се отнася за всички хора по-света – вероятно хората, които не са на „ти“ с английския език, ще се затруднят. Иначе опитах да напиша текст в подобен формат на български и го дадох на няколко човека да го четат и резултатите бяха задоволителни.

Със сигурност този метод ще бъде неефикасен при текстове с много дълги, сложни и съставни думи, някои езици също ще създадат проблеми, но важното в случая е, че нашият мозък не се затруднява при четенето на разбъркани букви.

О, а това е Кранг, от Костенурките Нинджа. Старият му вид става, но този е по-красив и изпипан.

И като споменах TMNT се сетих и за новия филм, който излиза на 30-ти Март, 2007. Ще бъде лудница! Гледах trailer-а този петък (даваха „Ерагон„) и направо онемях. Сега като се замисля, май вече знам какво ме накара да мятам шурикени като гламав.

Обичам „Костенурките Нинджа“! Винаги съм ги почитал. Спомням си как в детската градина ги рисувах и се опитвах да напиша „костенурките нинджа“ отдолу, но понеже не знаех как да напиша звука „дж“, резултатите бяха много комични. Когато порастнах все търсех някой канал, по който да ги дават, но без успех.

Тук-таме се появяваха в „Милион и едно желания“ на Кака Лара (имам автограф от нея, ла-ла-ла!), ама те го излъчваха веднъж-дваж всяка година. Любимец ми е Микеланджело, понеже е веселяк и размахва нунчаку, да не ви пука, че по принцип мразя оранжевото.

До сега игралните филми и сериали не ставаха за нищо и явно продуцентите, и режисьорите най-накрая схванаха намека на своите фенове, та направиха 3D филм с легендарните Костенурки Нинджа! Новият им облик е направо дъхоспиращ (те такава дума нема!), обстановката е мрачна, злодеите са много ЗЛИ и ДЕМОНИЧНИ. Първият trailer съм изтървал – бил е пуснат Юли месец. Като качество е по-добър, но този, който видях в киното е много по-добър като съдържание и разкрива повече неща. Тъй че, грабвайте саите, катаните, бото и нунчакуто, поръчайте голяма пица и яжте като Костенурките нинджи – с три пръста, защото пред вас е официалният трейлър!

Aren’t you cuuuuute? You wanna buttkickin’ little fella?

И сега ако кажете, че човешкият мозък не е велик! От психоанализи и подобни шмекерии се стигна до легендарните нинджи с черупки. Ееееех! ОМГ, трябва да си купя играчка с лика на Микеланджело! RIGHT NOW! And check this out!

Advertisements

Един коментар to “Teenage Mutant Ninja Turtles!”

  1. Turtle Power! « Смокини и черници! Says:

    […] време бях публикувал трейлъра на Teenage Mutant Ninja Turtles … ей тука, за това ще карам направо без да увъртам много-много […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: