Walk like and Egyptian Paleonthologist!

Music Wednesday?

Да си призная, постоянно се изкушавам да пусна пост, съдържащ музикално видео, лирики и няколко редчета относно песента, но все ми се струва неморално и гаднярско. Уви, напоследък в главата ми се въртят сумати oldies парчета, на които танцувах като много, много малък и ми се иска да пусна едно кратичко постче. Има толкова много песни, които искам да споделя! Е, решено е. От днес, всяка сряда смятам да пусна една подобна „статийка“, съдържаща малко инфо относно песента като цяло, линк към музикалното видео, лирики и ако е възможно частичен offtopic под формата на random bullshit, който ще се опитам по някакъв начин да свържа с песента. Ok. Are you ready? Време е за днешната песен!

*Дайрета… *

Всички сте я чували. Bangles – Walk like an Egyptian! Спомням си как като малък се кълчех в такт с тази невероятна песен. Това е една от малкото песни, които успяват да ме накарат да се разтанцувам.. или поне да се развихря. И да – ходех като египтянин! Как се ходи като египтянин, ще попитате вие. Е, вижте видеото и ще разберете… и танцувате, надявам се. (Btw ей на това му се вика женска банда!)

Дайретата направо къртят мийки (Честит Никулден, fellow бургазлии!), нали? Нали? Нали? А гривите на изпълнителките са не по-малко впечатляващи.

Защо избрах тази песен? Преди около седмица разбрах, че в Chicago Field Museum има изложба на 130 артефакта от гробницата на Тутанкамон! Всъщност, изложбата не е чак толкова нова – започнала е на 26ти Май тази година. Но това е без значение! Важното е, че изложението приключва на 1ви Януари 2007! Съответно – нямам много време за „тутанкамонкане„. Билетът с всичките му екстри е $31, плюс-минус 10тина долара за превоз, и 10-20 за закупуване на артефакти (сувенири, демек) от музея – $60-$70 in total.

Искам адски много да отида на тази изложба и да направя снимки. Стискайте палци и ходете като египтяни!

И преди съм посещавал Field Museum-а с баща ми. Тогава не си спомням да е имало специално изложение, понеже бяхме с основен пас и нямахме достъп до специалните зали, но си спомням, че направих няколко снимки на Сю – Тиранозавър-ката (Tyrannosaurus rex/regina? Уууу, в Уикипедия няма статия на български!!). Нямах време да се заплесвам по възстановката (С деца на море ли? Опитайте да идете с баща ми на музей!), но в Wikipedia.org пише, че това е най-запазения скелет на Тиранозавър откриван някога. Сю е на 67 милиона години, а главата й прекалено тежка, за да се монтира към останалата част от скелета й. Shame!

След кратък преглед на снимките от музея се натъкнах на четири динозавърски снимки. Череп, близка и далечна снимка на тялото и диплодог (Diplodocus carnegiei в случая).. Пф, проклетите вируси ми се репчат като се опитам да прикачвам снимки в който и да е сайт. ;/ Ако сте фенове на динозаврите, съветвам ви да прочетете статията „Caput Draconis„, в която иде реч за откриването на нов вид драконоподобен динозавър. Йей!

Untill next Wednesday!

Advertisements

Един коментар to “Walk like and Egyptian Paleonthologist!”

  1. I can’t dance! « Смокини и черници! Says:

    […] Миналата сряда ви обещах, че през този ден от седмицата ще пускам по една своя любима песен, заедно с видео клип, евентуално лирики (в миналия пост писах за всичко друго, но не и за самия текст на песента!) и разни други работи. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: