Без паника : Encyclopædia Britannica!

Ня..ня..ня! Тия дни се очертават да бъдат много напрегнати. Имам сумати неща за наваксване в училище – сумати непредадени домашни, тестове, които тепърва трябва да направя, няколко поправки и няколко дълги часа в Тъмната Стаичка (по фотография).
Вируси, шпионинware! Малко са, но щъкат из недрата на моята ценна машина, а черупките им са твърди като гладни бълхи. Инсталирах си две-три програми за защита – Trojan Remover, Spyware Terminator и NOD32, уж за да отвърна на удара. Програмите уж откриват бацили, но със същинската Невидима Заплаха ще се занимавам през предстоящия уикенд. Дам.

Сякаш не ми стигат проблемите с микробите, ами в къщи има усложнения. Сумати недовършени работи, сметки – някои от тях са дребни, други са що-годе възголеми, но се трупат ли трупат… Очертава се трудна Коледа с малко подаръци. Да знам, че Коледа не е само подаръци, но за мен това е една традиция – един от малкото дни в годината, в който мога да получа каквото аз искам и да започна новата година с 24 каратова усмивка.

За сега искам само едно конкретно нещо (като изключа няколкото книги с твърди корици) – 2007 Encyclopædia Britannica Ultimate DVD-ROM ! Диск с над 100,000 статии, 55,000,000 думи, стотици клипове (аудио и видео), картинки и то не като сульопульовщината (те такава дума нема!) на Wikipedia.org. Пък и „Encyclopædia Britannica“ звучи гордо! White & Nerdy!

Не знам. Много хора ми казват, че не си струва да дам $ 50 за едно DVD, което мога да си сваля от DC++ или дори Limewire. Да, така е.. но си е друго да си имаш нещо оригинално.

Иска ми се да притежавам цялата книжна колекция, но на този етап не мога да си позволя 1300-1400 долара ($1,395.00 – за 32 книги!), пък дори и с изплащане. Надявам се като почна да работя да успея да си позволя тази колекция. Но преди това трябва да се сдобия с хуба рафт или нещо подобно..

Advertisements

Един коментар to “Без паника : Encyclopædia Britannica!”

  1. Смокини и черници! Says:

    […] се сдоби с толкова много прякори, че дори от “Енциклопедия Британика” и “Книгата на Гинес” все още не са се решили […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: