За драконите и хората

Напоследък активността в „Смокини и Черници“ е слаба. Не, нямам в предвид посещенията, а моите постове. Естествено, единственият виновник съм аз. Нямам много време (лъжа) и желание (пак лъжа) за писане.. И идеите липсват. Последните няколко постове са колкото да отбия номера – дори на няколко пъти за малко да пусна още няколко музикални постове от типа на хвалба/линк към песен/текст. Лично на мен подобни неща не ми харесват – сякаш само заемат място в блога. Обичам винаги като пусна някое видео или текст на песен, да пиша малко по-подробно, да има картинки, да е цветно. Извинявам се за всички подобни постове. Ако са ви харесали – ок. 😉 Нетът е малко бавен тия дни – особено Gmail пощата и блогът.

Вече седмица и нещо чакам един уред за увеличаване скоростта на нета, но все не пристига. И в къщи има куп неприятности, за които няма да ви разправям. Сигурен съм, че всяко семейство си ги има в излишък, за да ви заливам с моите. 🙂 Не са прави българите в България, че българските емигранти си живеят охолен живот и нищо не им липсва. Емигрантите си скъсват задниците да работят, за да свържат двата края, но поне остават накрая някакви пари и възнаграждението си струва (понякога). Малко са наистина богатите американци – красивите къщи, окосените ливади, чисто новите коли.. всичко това е на изплащане. Къщите са от дърво – строят се бързо и лесно, едно семейство, в което работят поне двама човека с заплата над минималната могат спокойно да си позволят една къща на изплащане (30тина години), 1 или 2 коли, които не са първа младост… а ливадите се косят ръчно, за да не се плаща на частни фирми. Пък и за неокосена ливата има глоби. Така и трябва да бъде. Това, което остава от заплатите… е то вече се използва за свързването на двата края. Но винаги, винаги, винаги.. независимо от парите, които притежаваш си вътре по някакъв начин. Все си валат, без значение колко се трудиш, все си в дъглове, все дължиш нещо – някакъв наем, заем или притежаваш нещо на изплащане. Това е то Америка.

Oh, well. 2-3 седмици съм с развален режим. Лягам си в 2-3 сутринта, ставам в 6 и 30, в 7 и 50 ми почва часа по Физика. Прибирам се в 4 и 30, сядам на компютъра – поща, чета си комиксите, пиша ако се налага по форуми. Ако има нещо за ядене ям, чета книга и към 6-7 заспивам, събуждайки се към 8-10 часа, а навън е тъмно като в рог. Но ще се оправя, все някак. Дните прекарвам в четене, най-вече : Продължавам да следя приключенията на Дризт До’Урден и бавно, но славно се доближавам до четвъртата книга от тетралогията „Наследството на Мрака“ на Салваторе. Книгата е много интересна и си заслужава четенето.

Бързам да я прочета, за да мога да си купя „Ерагон“ на Кристофър Паолини. Причината : множество добри отзиви, красива корица, дракони и предтоящия филм, който излиза на 15ти Декември в Щатите. Едва ли ще успея да дочета „Наследството на Мрака“, а след това и „Ерагон“, преди да видя филма. Искам и да си поръчам книгата с автограф от автора (от тук), но докато пристигне може да минат 4 седмици, а това е мнооого дълъг период. Та, изглежда, че ще гледа първо филма по кината. Не ми се чака да излиза на DVD, а и друго си е големият екран. Great success!!!!

Особено при положение, че трейлъра, който видях по време на Casino Royaleфилмът прилича адски много на „Властелина на Пръстените“ – като ефекти, излъчване и околна среда. Вижте тази снимка и кажете, че не прилича на една от сцените във Властелина! Тревожното обаче е, че в Уикипедия за сега има цели 11 не-чак-толкова-дребни несъответствия между филма и книгата и то само в краткия трейлър! 😉 Ще я видим тая работа.. Освен това плакатът мяза на плаката от „Хари Потър и Огнения Бокал„.

Та, горе-долу това са ми плановете за в близкото бъдеще. 😉

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: