ГНЯВ БОЖИ!!! Supermoine!

Гняв Божи!

Преди няколко дена попаднах на едно удивително френско видео, което ме накара да измайсторя една 24 каратова усмивка.. Французите винаги успяват да сритат задника на неверниците по възможно най-коравосърдечния начин. И не – не визирам действителната френска армия (те такова нещо нема!) в далечното минало и близко настояще. Даже напротив! – да живеят.. „националните им герои“! Астерикс и Обеликс 2 da rescue!!! Ей на туй му викам лирическо отклонение. Видеото е мааалко по-надолу. Обещавам!

Следното видео асоциирам с две неща : Naruto и Монахът от DnD.. След един бърз преглед на Player’s Handbook 3.5, Монахът ме заплени най-много и като клас, и като типаж. Вярно е, че е сравнително трудно за един монах (ненавиждащ злото, тачещ доброто.. бла, бла) да се интегрира в класическата DnD група, поради особеностите си. Освен това един монах се нуждае от добра причина, за да се влачи с тумба приключенци – пари, слава (лична) и прости материални блага не са подходящ стимул за този клас, освен ако историята и характера на героя не се извъртят по определен и интересен начин.. Много хора спорят, дали монахът е полезен клас, дали е imba(lanced) и т.н, и т.н. Аз нямам много опит с d20 системата, и никога не съм играл в класически DnD сетинг, но с удоволствие чета (без да се меся), как във форума на сравнително новия RPG сайт – A Bag of Dace водят титанични спорове относно качествана на монаха. Наблюдавайте спора (понастоящем – заглъхнал) от тук.

Tobidōgu : Shuriken Timor Dei no Jutsu

Is time for yer tankard o’random goodness!

Уж постът щеше да е кратичък и изцяло посветен на Supermoine, но… нали блоговете са за да се пише в тях? Та тука ще попиша съвсем мънинко (обещавам) за няколко религиозни фантасмагории.. като Малки Богове на Тери Пратчет. Това е може би една от най-добрите му книги. На сцената излизат нови герои, декорите са други, а манипулаторите с марионетките – все същите.. На мен ми хареса, майка я карах десетки пъти да седне да я прочете, но май не я очарова много. И тя като мен е фен на Пратчет. 😉 А пък ако ви се чете random goodness относно фанатизирани вярващи, дребни нападки върху религиозната общност (agni dei, хех) и други интересни случи и събития, посетете The Land Under the Shadow на другаря Daggerstab, за да си спестите stab-ване с dagger. Backstab hurts! Сега се чудя дали да удължа тоя пост или да продължа малко по-късно.. Айде да е второто!

Amen.*

*Post Scriptum : Допреди няколко месеца над главата ми висеше един лист, формат A4, на който с червен химикал бях написал In Nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. (Ако не знаете какво означава, значи се нуждаете от няколко милилитра вероучение. За предпочитане под формата на отлежала австрийска бира.. тъй и тъй си говорим за монаси, нъл тъй?) For no reason. И имаше някакво ароматизаторче с лепка, което красеше стаята ми в продължение на година след като издъхна.. 😉

Advertisements

5 Коментари to “ГНЯВ БОЖИ!!! Supermoine!”

 1. Вени Г. Says:

  Ама ти католик ли си?

  Амин 🙂

 2. worddrow Says:

  Православен християнин, кръстен в църквата „Св. Иван Рилски“, Бургас. Инак откъм популярните религии съм атеист – вярвам в себе си, но харесвам моралния кодекс, a.k.a „десетте заповеди“, знам ги даже на латински. По принцип симпатизирам на будистите..

 3. Eneya Says:

  Мога само да кажа
  – !?!!
  Музиката е много добра. 😉

 4. Daggerstab Says:

  Култ отвсякъде 🙂 Много приятно обръщане на историческите събития.

 5. worddrow Says:

  Линкът нещо не работеше за това го смених… и ся бачка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: