Thanksgiving

Вече втора година празнуваме този типичен американски празник и то не защото сме съгласни с американската история, а защото Денят на Благодарността означава почивен ден за всички. Почти всички магазини са затворени, паркингите, които обикновено са фрашкани са празни, движението по улиците е сведено до минимум, всички карат изключително бавно и предпазливо. Пуйката тази година съща беше превъзходна – перфектно опечена, с плънка от кисело зеле, гъби, воденички и ориз. Май миналогодишната пуйка беше по-вкусна.. Не знам. Важното е, че цялото семейство се събра на едно място и оценихме празника. И понеже днес е Денят на Благодарността (без значение в коя държава сте) искам да благодаря на всички посетители на блога. Отново, без вас няма да имам стимул да продължа. Вие правити „Смокини и Черници!“, това което е – всестранно развит блог, по образ и подобие на своя мижав създател. Искам да благодаря на всички свои приятели и най-вече на Светлия, с който отново не успяваме да се засечем и поддържаме някакви хладни отношения.

Сетих за една статия в Uncyclopedia.org (за който сайт писах преди много време ето тук). Става дума… за думата „foast„, която означава „to hunt wild turkeys from a river on a flat-bottomed boat“ или „ловене на диви пуйки от плоскодънна лодка в река“. Ако искате да се посмеете, вижте по-обширната дефиниция както и историята зад самата дума. И аз имам малка заслуга – сложих някои от картинките. Думата бе измислена от мои съученици.

Но стига с този сравнително скучен ден. Утре е Black Friday„historically one of the busiest retail shopping days of the year“. По-големите вериги магазини отварят в 4-5 сутринта, предлагайки огромни намаления върху определени продукти. Ще бъде лудница, която ще си струва блъскането. Не знам дали ще си купя нещо, но смятам да придружа един приятел на наще, който смята да си купува някакъв огромен телевизор на сравнително ниска цена.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: