Канцеларски плъх

В продължение на седмици си гледам сеира и се дразня на собствения си мързел. От началото на годината до сега в раницата и папката, която нося на училище са се бяха насъбрали цели купчини листи – били те ксерокс копия на незнаен „проект“ или обикновени страници от тетрадка. Важното е, че бяха много и със сигурност тежаха повече от учебниците ми. В този пост ще разкажа накратко с какви материали се ходи в типичното американско училище.

Нека започна с книгите. В нащо даскало учебниците не се купуват, а наемат – плащаш еднаква цена без значение колко учебници ще използваш, като преди да ги вземеш им се прави оценка, вписват се данни, подписи.. изобщо обичайната канцеларска работа. В края на годината отново се прави инспекция на бумагите и ако има проблеми се заплаща някаква сума. Наистина, това е доста хитър начин за пестене и печелене на пари, чрез заемане на учебници. Абсолютно всички книги са с дебели корици, много лъскави картинки и съответно солиден брой страници. Обемисти са.. тежки са. Човек най-много да носи 2.. най-много три учебника, като в тоя случай един ще трябва да е в ръцете му. Първи курс имах 5-6 учебника и никакво време, за ходене до шкафчето, та ми се налагаше да ги мъкна по 3 по 4 с една чанта с презрамка. Само ще кача, че след една седмица всичките ми капиляри по рамената се бяха пръснали.. Whatever. Тая година имам само 4 учебника и то по най-важните предмети – английски, математика, история и физика. Дажи тоя по английски не ми се налага да го нося често (той самият е над 1100 страници и най-обемистият учебник от всички), защото в час четем някакви глупави книги. Книжните подвързии са рядкост, въпреки че библиотекарите ги препоръчват. Използват се някакви еластични мрежести чудесии дето са ми много странни.. ;/ Пише се почти и само с моливи..

Та, относно листите. Трупат се, много са. Всеки ден получавам поне по 10 листа с всевъзможна информация, които скривам в недрата на своя Bag of Holding. Но всяко нещо си има край.. Най-накрая се реших да си почиста раницата от излишния „пълнеж“ и хвърлих листите в специализираната канцеларска машина дето ги кълца на милиарди парченца. Трябваше няколко пъти да я празня, преди да прегрее и да откаже да реже.. ;( Но иначе се изкефих на режещия звук… Знзнззнзнзнзнзнзн!!! Гнггн? Схванахте ли? Туй там е Shredder.. демек Шрьодер от Костенурките нинджа. Ма shredder е и името на тая.. кълцащата машинка. Знзнзнзнзнзн!!

Advertisements

5 Коментари to “Канцеларски плъх”

 1. powx Says:

  И в моето училище има американски литератури, само 1400 страници с твърди корици… И сигурно тежи десет килограма!

  Иначе идеята учебниците е много добра и в България сериозно трябва да се замислят за подобна система. Така няма да се оплакват родителите, че са скъпи учебниците. А учениците ще имат по-хубави учебници (с твърди корици)

 2. Viki Says:

  Освен това учениците ще заякнат, фитнес не им трябва. 🙂

 3. worddrow Says:

  Специално в САЩ май тежките учебници не помагат.

 4. Петър (peshh) Says:

  Ха… аз имам само 3 учебника и даже единия(CHEMISTRY) него нося никога. По математика го нося но нямам идея защо. Господина само преподава целия час. И без тва, не мисе прави домашна в клас.

  Миналата година си носех много учебника и само ме боляха рамената.

 5. Смокини и черници! Says:

  […] на/под/около бюрото или масата, други минават през Шрьодер, а останалите свършват на боклука. Това, което ми прави […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: