Обезобразително изкуство

Що е то обезобразително изкуство и има ли почва у нас? Със сигурност има почва у нас, и у вас и изобщо у всекиго, с малко ъкъл в главата. В наши дни всеки може да направи изкуство от всичко, следователно всичко е изкуство и изкуството е всичко. Понякога дори талантът не е достатъчен, за да превърне дадено творение в произведение на изкуството. В наши дни има толкова много осъществени идеи..  Преди на мода бяха снежните скулптури, дори тези от лед. Сега ако видя на някое празненство подобна скулптура със сигурност ще ме грабне, но не за дълго. Тия неща са често явление (вече) и талантът в този случай не изпълнява главната роля.

За щастие човешкият умен НАИСТИНА няма краен предел. Това чудо на природата продължава да ражда гениални идеи, които смайват не-чак-толкова-гениалните умове на тълпата. Във форума на Artline има една доста интересна тема (то там всички теми са интересни, сигурно защото съм нов), озаглавена „Другите лица на арта 🙂„. Та в нея има доста линкове към всевъзможни фантасмагории, които ще ви шашнат. В първия пост на темата има линк към два много различни и същевременно идентични сайтове.

Първият води към уеб дневника SlackPack (What the Slack ?!?), по-точно към пост, носещ името „Гениални фотографии“. Гениални indeed. Просто няма как да опиша нещо толкова красиво. Черно. Бяло. Това е.

Вторият е не по-малко невероятен и шокиращ. Този път иде реч за майсторско съчетание между 2D и 3D с помощта на хартия и лепило. A4 PAPER CUT вдъхновява. Ама наистина. Не е като моите човечета от станиол. Това е изкуство.

В моя блог неведнъж съм показвал подобни творби. Даже мога да дам няколко подходящи за целта примера. Замъкът от кибритени клечки е пълна противоположност на нещата от хартия и лепило. Рисунките по мръсни прозорци на коли са не по-малко интригуващи (И понеже преди не посочих първоизточника си, посетете блога на Maelie)! 🙂

Post Srciptum : Започвам 4ти volume на Наруто мангата!

Advertisements

2 Коментари to “Обезобразително изкуство”

 1. Eneya Says:

  Защо пък „обезобразително“? Цлята ти статия ми се струва издържана в стила на „ууу-аааа вижте какво странни неща могат и правят!“. Това не е разхвърляното легло на нам си кой си…
  Има изкуство и изкуство.
  Напълни се с разни псевдо-артисти, които те водят към купчина боядисани тоалетни хартии и ти казват „Виж колко съм гейниален“.
  Изобщо всичко живо се юрна да прави инсталации и да се доказва колко е артистично…

 2. worddrow Says:

  Ами така е. Като човек на изкуството им завиждам за оригиналността и таланта. Всяко нещо, за което си се постарал и си вложил част от душата си е изкуство, без значение дали се харесва на хората. Това е. Има хора, които не могат да рисуват, танцуват или пеят, но успяват да фокусират таланта си в нещо, което се доближава максимално до тези неща.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: