За еднорозите и хората

Този пост посвещавам на своя най-добър приятел – Light_Lord. Всеки, който го познава знае (може би?) за неговата привързаност към еднорозите. Тези чудни създания олицетворяват много качества, част от които се срещат рядко при хората. Аз самият също харесвам тези създания – не мога да си обясня това влечение – не съм някакъв Über фен, който по цял ден си драска еднорогчета в тетрадката. Но дори да бях такъв, нима в това има нещо лошо?

Преди известно време попаднах на един много интересен сайт. Става дума за Mystical Unicorn – сайт посветен изцяло на тези митични създания. Самият сайт не е нещо особено – личи си, че са използвани основни HTML познания. Някои от картинките „нервят“, дори „дразнят“ до толкова, че на посетителя му се искай да се омете колкото се може по-бързо. Може би най-ценното нещо в този сайт е Галерията, която съдържа стотици изображения на еднорози. В Google картинките са ограничени, най-хубавите не се отварят, а и има толкова много излишни неща. В Mystical Unicorn има 31 галерии с картинки, 6 галерии с тапети (wallpapers) и компютърни теми. Компютърните теми са определено най-ценното нещо в сайта, тъй като повечето са направени от самата авторка.

Жалко само, че извън галериите е забранено да се клика с дясното копче на мишката. Опитах се да премахна този проблем с едно разширение на Firefox но не успях. 🙂 Ако някой успее, да сподели опита си.

Advertisements

9 Коментари to “За еднорозите и хората”

 1. Daggerstab Says:

  “Разбиване на слабоумна, изнервяща Javascript „защита“ на страницата от щракване с десен бутон”, от Daggerstab, студент 3 курс (прекъснал) по информатика

  Бърз начин:
  Отваряте настройките на браузъра си и изключвате Javascript. На Firefox това става като в Tools » Options » Web Features махнете отметката пред „Enable JavaScript“. Само не забравяйте после да го върнете 😉

  Бавен начин:
  1. Съхранявате страницата
  2. Отваряте я с текстов редактор (Notepad върши работа)
  3. Намирате в кода и изтривате скрипта, забраняваш десния бутон. В конкретната страница е след Head-секцията. Трие се от до включително.
  4. Съхранявате страницата, като внимавате Notepad да не омаже разширението – трябва да е .htm или .html, но той се натиска да го съхрани като .txt.
  5. Воала!

 2. Daggerstab Says:

  Ох, по дяволите. Лорде, можеш ли да редактираш чужди коментари? Ако можеш, оправи в горния script-таговете и затрий този:

  „Трие се от <script> до </script> включително“

 3. Blade Says:

  Що си прекъснал бе 🙂

 4. exiler Says:

  Дарки, просто … просто не знам какво да кажа.
  Разбира се, че не става дума за началото на поста ти, а самият сайт!
  В името на Светлината …
  Макар да е на html, този сайт ме изпълни с онова топло чувство, … онова топло чувство, което мога да отбележа в живота си с думите „бях щастлив“.
  Картинките са невериоятни. Едва 1-2 бях виждал досега. Евала на на авторката, евала и на тебе.
  И тази лека, мелодична музичка … толкова красиво. Някой ден ще отделя специално време да разгледам всички картинки и да запаметя тези, които ми харесват.
  Засега запаметих едва няколко, но сериозно обмислям възможността да сменя тапета с Дризт.
  Браво, приятелю. Браво,

 5. worddrow Says:

  Daggerstab – кенгуру?
  Light_Lord – За нищо, приятелю.. за нищо.

 6. Daggerstab Says:

  В третата точка от обяснението на „бавния начин“ УърдПрес ми е изял таговете за скрипт („Трие се от до включително“), защото не са написани, ъ-ъ, по един малко по-специален начин – във втория ми коментар са както трябва . “Трие се от „<script> до </script> включително”

 7. worddrow Says:

  Може би не са се появили, защото WordPress не работи с javascripts?

 8. Daggerstab Says:

  Именно – като срещне нещо подобно в кода го „изяжда“ 😉 Както и да е, надявам се да стана ясно. Свърши ли ти работа? 😀

 9. worddrow Says:

  Със закъснение – не точно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: