Диагон-Али за мъгъли!

Неделя бе един изпълнен с вълшебства ден. Започна леко скучно и без ни най-малък намек за предстоящите изненади.. Но нека направо започна с плънката..

Решихме да посетим градчето, носещо китното име Long Grove (англ. Дълга Дъбрава). То е само на 10 минутки път с кола и е сякаш скрито чрез магия от очите на случайните минувачи. Трябва да знаеш, че Long Grove съществува, за да го намериш. Трудно ми е да опиша това място. В него не живеят хора – всички къщи са автентични магазинчета, представящи определен занаят или жанр.. от нещо си.. То е като Диагон-Али за мъгъли. Посетихме поне 3-4 дюкянчета за сладки неща – при толкова много бонбони, близалки и шоколади на човек му се иска да запее I’ll take you to the candy shopи то без никакви задни помисли! Дали случайно не работят за Мадам Розмерта? Нищо чудно.. Имаше и един много интересен магазин за градински декорации, наречен „The Back Porch“. Излишно е да описвам звука от едновременното тракане на поне хиляда китайски-тръбички-дето-издават-звуци-като-ги-лъхне-вятъра.. Имаше и едни такива дето се въртят. Та там се натъкнах на едни много интересни котенца, които бяха толкова изобретателни, че пред тях „Cats and Dogs“ изглежда като нормална кавга между домашни любимци. Ето го едното, другото и третото. Вижте ги колко са хитри! Имаше и един необичайно лукав енот и Мечока Йоги, естествено..

Да, а татко се изяви като професионален фотограф, докато аз се изявявах като не чак толкова професионален папарак… (туй е баща ми).. А после го набарах с една дърта чанта в магазина, посветен на 50те. А сестра ми просто не се сдържа и си сложи магически очила (Автоматично добавят на притежателя си 1d6 x 10 години).. А после ще ми разправят, че американците били специалисти в подмладяването.

В един антикварен магазин видях един от онези гномчета, дето се слагат в градините. Мога да се закълна, че от устата му за миг се показа слюнка.. А в друг разбрах за какво ще се отнася следващия Шифър на Леонардо.. Иде реч за часовник ! Хитреца му с хитрец!

Хръмн.. беше си адски интересно. В Long Grove има около 80 магазинчета и е невъзможно да се видят само за един ден. Зная само, че ще в най-скоро време ще направя още снимки. До тогава мога само да чакам с нетърпение.

Advertisements

3 Коментари to “Диагон-Али за мъгъли!”

  1. Chant Says:

    Хм, мяза на Етъра в България 🙂 Там също е много яко – само дето вместо бонбонки има скара и питки, хаха 🙂

  2. worddrow Says:

    Да, и аз това щях да спомена. И да добавя Жеравна, разбира се.. Същото е.

  3. pepi Says:

    Не е така!По описанието разбирам че „long grove“ е нещо много по- страхотно от „Етъра“,защото тук на „Етъра“ няма никакви такива неща.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: