Гана и Чехия : Пешки върху шахматната дъска

Гана надделя над Чехия с 2 на 0. Едва ли някой очакваше подобен резултат. Хванах някои моменти от мача, включително и напрежението пред ганийската врата в края на второто полувреме. И двата отбора играха адски сериозно и спортсменски – поне това, което видях беше адски изчистено и красиво. Беше като игра на шах – черните ганийци и белите чехи. От коментарите разбрах, че Гана за пръв път побеждава европейски отбор от 1954та година насам (поправете ме ако греша –> не разбирам от футбол, ама хич!). Това са цели 52 години! Африканците бяха адски щастливи след победата си и дори след нея бях адски мили с чехите. Пожелавам и на двата отбора да продължат с успехите, дори и да не продължат в Световното. И много подобни приятелски мачове..

Това, което би учудило някои от посетителите на "Смокини и Черници!" е фактът, че аз по принцип съм против футбола.. като цяло. Нямам някакви по-особени причина да не го харесвам, просто смятам, че хората отделят прекалено много време и пари за две дузини ритнитопковци.. Но това си е моето лично мнение, естествено. 🙂

"Good man, that," he said. "Your move."
The opponent looked long and hard at the board.
The abbot waited to see what long-term, devious strategies were being evolved. Then his opponent tapped a piece with a bony finger.
REMIND ME AGAIN, he said. HOW THE LITTLE HORSE-SHAPED ONE MOVE. 

"Small Gods" by Terry Pratchett.  

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: