От трън, та на глог.

Пускам тоя пост, ей тъй.. колкото да има нещо за четене. Миналата неделя с татко ходихме в Чикагската Ботаническа Градина – сравнително наблизо е и се плаща само за паркинг. Времето беше леко ветровито и не ни позволи да снимаме някои от растенията.

За пръв път използвах новия дигитален апарат, и за пръв път направих снимка с автоматичен фокус. Смея да твърдя, че в момента разполагам с една малка, аматьорска колекцийка от снимки. Доставя ми удоволствие да снимам природата, не знам защо. Определо по ме привлича от снимането на хора. Природата е искрена и не прикрива състоянието си, докато човек може да се усмихне на снимка без значение как се чувство. Снимки от подобен вид са сякаш.. кухи, фалшиви.. двулики. Аз самият не обичам да ме снимат. 😉 Причините са хиляди.

Посетете малкия албум

Вече съм три дена на тая диета – не спазвам точно нещата, които трябва да ям – в смисъл.. заменям ги с други, подлични средства. Например – днес ми се полагаше кафе за закуска, но имах само чай. Сложих съвсем малко мед, колкото да е сладко и добавих лед. На обяд трябваше да ям плодове и зеленчуци, но вместо това хапнах три кренвирша и домат. За вечеря – месо и яйца – яйцата махнах, намалих месото, добавих една зелена чушка (зеленчука от обяда) и хапнах един лимон (в диетата лимонът се среща сравнително често). Тъй че горе долу балансирах нещата, които трябваше да изям. Реших да спра варените яйца.. просто не ги издържам.

Подстригах се. Късичко е и боцка. Преди да замина за България ще се обазкам пак.

Усърдно продължавам да чета книги. Паралелно чета „Портрета на Дориан Грей„, „Франкенщайн„, „Доктор Джекил и Мистър Хайд“ (намерих копието на български!), и „Алхимикът“. Дочетох „Дракула“ на Брам Стоукър и „Жътваря“ на Тери Пратчет.

Good times. Тия дни се чувствувам леко отпочинал – сигурно се дължи на диетата. Тоя понеделник няма да уча. Учебната година свършва на 10ти Юни. Имам да пиша четири кратки есета по История. Остават ми de facto 4 чисти учебни дена + още 2 = вероятно ще преговаряме през голям процент от времето. But.. oh well.

Напоследък имам нечовешки късмет.. но това е друга история.

Advertisements

2 Коментари to “От трън, та на глог.”

  1. Passenger Says:

    http://static.flickr.com/75/153406078_a1389c62f7.jpg?v=0

    Красиви цветенца :] . Тея са яки.

  2. Смокини и черници! » Blog Archive » Отново в Ботаническата Градина Says:

    […] Да си призная, не ми се ходеше отново в Ботаническата Градина.. но се склоних някак си. Саможертвата ми бе възнаградена с три.. сравнително добри снимки. Смея да твърдя, че една от тях е моята най-добра снимка изобщо.. Чакам вашите коментари с нетърпение. Може да коментирате и по-старите снимки от Чикагската Ботаническа Градина. Постет е ейййй тук […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: