Wizards of the Coast рекламират български Кашкавал

Passenger (09:38 PM) :
kato faerun, iurush na maslinite

Аз бих добавил..
Като България, юруш на кашкавала..

Във връзка с Ravnica сета, Мат Кавота (Matt Cavotta) е изготвил една, радващо окото статийка, носеща гръмкото име "Behold the Power of Kashkaval". Да, точно така. Очите ви не ви лъжат. Иде реч за кашкавал.. поне в началото на статията.

Kashkaval; -A Bulgarian cheese similar in character and color to Caciocavallo or Provolone, firming as it ages into a fine grating cheese. This Bulgarian cheese is a fine fit into the Eastern European flavor of Ravnica.

Дали тези мили думи ще увеличат туризма в България? Да? Не?

Едва ли повечето от вас са наясно с Magic : The Gathering, камо ли пък с най-новия им сет – Ravnica, та за това ще се опитам да опиша обстановката с колкото се може по-малко изречения. [Добре, де.. малко повече изречения станаха.. *изчервяв*]

"В продължение на хилядолетия, светът, в който се развива действието е бил покрит със стотици градове. Всеки град бил управляван от различни култове, гилдии – на места властва бюрокрацията.. или законът на Джунглата. Важното в случая било, че градовете малко по малко асимилирали природата и на различните раси им се наложило да се приспособят към новите условия. Елфи живеели в гори, между небостъграчи, а огрета – в подземия и казарми от бетон. С времето всички градове сраснали в един голям град, наречен Равника. Силата на този град била толкова безгранична, че в най-скоро време светът също "заел" името на града. Равника се управлява от десетки гилдии и всяка гилдия си има своите обичаи, закони, цели, задължения и … странности. Като се започне от фанатизираните ангели-войни на Бороския Легион и урбанизираните елфи от Селеснийския конклав и се стигне до бюрократите на Азорийския Сенат и изследователите на Симиковия Синдикат – всяка гилдия е уникална сама по себе си. Равника съдържа в себе си много от митовите и суеверията на държавите от Източна Европа – русалките, вампирите, демоните.. и кашкавала. "

Както сами разбрахте, да се опише Равника е доста трудно. Поне за мен е непосилно. Но това е без значение –> важното е, че споменах за Източно Европейските заемки. Една от тия заемки е и кашкавала.

Всичко започва с flavor текста на картата Ratcatcher(то си го пише и в статията де, … ама не издържах на картинката)

"An ogre's poisonous stench is like fine Kashkaval cheese to the noses lowest to the ground."

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: