Holocaustum

Ако сте нацисти/фашисти, скинари или си падате просто расист (към какво, кого и защо е без значение), ще ви помоля да не посещавате блога ми. Просто петните името му, дори и чрез едно просто и мизерно кликване. 
Дано някой ден разберете колко много вреди омразата. 

Днес е един тъжен, изпълнен с болка ден. Гледахме презентация за Холокоста. Плаках. Плаках, защото сме чудовища. Да – при това всички! Гротески, гнусни, грозни чудовища от дълбините на най-дълбоките и най-кошмарни кошмари. Какво ли не постига човек за власт? Пари? Сила? Слава? Струва ли си да избиеш шест милиона евреи и още толкова представители на други раси, без да се броят хората, които са се жертвали за "каузата" ти? И всичко това заради някакви материални проклятия. Да насочиш оръжие към тила на гола жена, която си е изкопала сама гроба. Да разбиеш красивото личице на невинно дете с приклад. Да напълниш дробовете на стотици нищо неподозиращи с отровен газ и вместо през вратата да ги изпратиш през комина? До къде стига човек? Възможно ли е един народ да е толкова немил и недраг, че да избива всичко наред, водейки се по думите на един луд? Явно е възможно. Но защо? Защо всеки трябва да страда? Защо хората са толкова жестоки! 😦

Гледах презентацията и плаках. Плаках истински и не посмях да отделя очи от екрана дори и за да попия сълзите с кърпичките, с които се бях подсигурил. Тях използвах за да запиша текста на песните. Гледах презентацията и се ядосах. Хвана ме срам, че съм човек. В главата ми се прокраднаха ужасни, болезнени мисли – дали на тази Земя има площ, върху която не се е проливала кръв? (Северния и Южния полюс не се броят, умници!) Едва ли.. А ако има ще бъда приятно изненадан.

Интересното в случая е, че преди да започне черния кошмар от някъде се появи едно бяло пухкаво перце (без да искам написах "сърце" вместо "перце"..). Случайност? Или не. Лъч надежда сред облаци от отчаяние? Един Господ знае. Знам само, че самата презентация остави дълбог белег в сърцето и душата ми, въпреки че съм гледал доста по-отвратителни неща… Колко странно е това перце. Все още го пазя..

То е моята надежда. Единствената надежда.

След няколко дена, до колкото разбрах в училището ще дойде жена, преживяла кошмарите на Холокоста. Ще държи реч, а местата ще са ограничени. Готов съм на всичко, за да я видя. На нея ще дам перцето. Тя го заслужава. Човек, преминал през подобен ужас, и събрал куража да сподели своите спомени и беди с напълно непознати заслужава много повече от едно перце, но уви.. само това притежавам.

Своята надежда ще извоювам с пот на челото.

Ето и една от песните, които вървяха паралелно с картинките : Dave Matthews Band – Gravedigger [Да се чуе задължително] Тя е леко меланхолична, доста тъжна и с проста, но ужасяващо добра мелодия.. Заслужава си.

Dave Matthews Band – Gravedigger

Cyrus Jones 1810 to 1913
Made his great grandchildren believe
You can live to 103
And a hundred and three is forever when you’re just a little kid
So, Cyrus Jones lived forever

Gravedigger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain
Gravedigger

Muriel Stonewall 1903 to 1954
She lost both of her babies in the second great war
Now, you should never have to watch your only children lowered in the ground
I mean – you should never have to bury your own babies

Gravedigger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain
Gravedigger

Ring around the rosey
Pocket full of posey
Ashes to ashes
{Musical intro}
We all fall down

Gravedigger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain
Gravedigger

Little Mikey Carson '67 to '75
He rode his bike like the devil until the day he died
When he grows up he wants to be Mr. Vertigo on the flying trapeze
Oh, 1940 to 1992–

Gravedigger
When you dig my grave
could you make it shallow
So that I can feel the rain
Grave digger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain
I can feel the rain
I can feel the rain
Gravedigger
When you dig my grave
Could you make it shallow
So that I can feel the rain
Gravedigger
Grave digger

3 Коментари to “Holocaustum”

  1. За Анархията и емо културата « Смокини и черници! Says:

    […] Ако смятате, че този пост е нетипичен за мен, то вижте поста за Холокоста  […]

  2. Pretty ad (for being in עברית) « Смокини и черници! Says:

    […] НО.. днес за пръв път се шашнах при вида на реклама. Първо, че беше на чужд език, второ че въпросният език използва непонятна за мен писменост (а аз мразя, когато не разбирам нещо на чужд език) и трето – съдържа в себе си религиозен символ. Не знам какво гласи рекламата, а и съм сигурен, че не искам да знам. Единственото, което разбрах е, че е писано на иврит. Даже направих screenshot, в случай не сте я виждали. Но преди това знайте, че нямам нищо против евреите. […]

  3. Nik Says:

    изградих си ве4е представа за твоя поглед над нещата но омраза страх това са 4увства без които неможе холокаста е наистина ужасно нещо да но в наше време неможе да не си поне до някаква степен особено като живееш в скапана даржава като Б-я и то 1 от наи големите и проблеми е толерантността кам малцинствата ! защо 1 българин трябва да го е страх се разходи ве4ер да не го нападне циганин и да го пребие за 2та лева ? да трепериш за колата си 4е за 1 прадливо стерео циганин ше ти прегризе гарлото да си нахрани 100те де4ица които ше станат сащите неморални хора ? 4е те са по близко до животните ?! аз принципно не сам расист но има неща които не понасям иначе брао мн готин сите :

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s


%d bloggers like this: