Ti-84 Silver Edition – Graphing Calculator

Ti-84 Silver Edition

Преди няколко седмици от прекалено любопитство си купих тази „лигня„. Ti-84 е мултифункционален калкулатор, позволяващ качването на програми, автоматично решаване на задачи, игрички [Марио, Тетрис, Змиичка.. дори и Wolfenstein!] Като цяло машинката върви с интерфейс на Английски, Испански, Италиански, Френски и Датски. Включва Периодичната Таблица с подробна информация за всеки един елемент, програма за чертеж с опция за запазване на файловете, както и софтуер за направата на картички. Освен това в калкулатора има вградени тестове по Биология, Математика и SAT. Да не споменавам и множеството математически формули и безценния софтуер за превръщане на една мерна единица в друга.

 • Позволява връзка с други калкулатори чрез специален кабел. При закупуването върви ръка за ръка с допълнителен USB кабел за връзка с компютъра [по-старите версии нямат такъв кабел].
 • Със своя приятен сив цвят, Ti-84 Silver Edition позволява закупуването на различни цветни панели. Притежава предпазващо капаче с крачета против хлъзгане.

Спецификации и статистики на калкулатора :

  CPU 15 MHz ZiLOG Z80
  Memory 128K RAM ; 1.5 MB Flash ROM
  Размер на екрана 96×64 пиксела, 16×8 знака

  Взех си го на цена 119.99 $. Отделно го закупих с едногодишен договор за замяна [демек, ако го строша или нещо не му бачка, направо ще ми дадат нов калкулатор] за 19.99 $. Адски съм доволен от калкулатора. Знам, че ще ми върши работа предимно следващите две години в гимназията и колежа, но реших да го разуча предварително, защото си е бая играчка.

  Advertisements

  Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

  w

  Connecting to %s