Firefox разширения

Ползвам този великолепен браузър от няколко месеца и съм адски доволен от него. Обичам да съм в контрол на нещата.. да държа юздите, тъй да се каже. Хилядите екстенжъни и плъгини, писани специално за Firefox са повече от достатъчни за постигането на тази цел.

По-долу ще дам списък с екстенжъните, които ползвам.

Adblock – Filters ads from web-pages. Това разширение позволява премахването на нежелани картинки, банери и флаш филмчета с помощта на десен клик. Позволява и премахването на всички картинки от даден сайт. Препоръчвам ви го ако ползвате сайтове с много и излишни картинки.

Adblock Filterset.G Updater – Постоянно ъпдейтва Adblock с нова база данни. По този начин ще сте защитени от голям брой банери и флаш картинки без дори да ви се налага да ги премахвате ръчно. Трябва да имате разширението Adblock.

ColorZilla – Класическа пипетка. С нея можете да избирате цветове директно от самия браузър. С пипетката може да изберете вид на форматиране на самия цвят [за различните програми]. Програмата автоматично копира цвета. Единственото, което трябва да направите е да влезнете в програмата и paste кода. Това разширение е безценно за хора, които се занимават с аниматори и изобщо програми за рисуване и оцветяване. Върши чудесна работа с програми като Photoshop. Освен това позволява и увеличаване на екрана с цел да улесни избирането на цветове.

CustomizeGoogle – В наши дни всеки използва търсачката Google. Тази програма улеснява търсенето през нея. Премахва реклами, позволява директно отваряне на дадена снимка, вместо отваряне на сайта. Това нещо ви ТРЯБВА!

Google Toolbar for Firefox – Има го в официалния сайт на Google и в търсачката за разширения на Firefox. Представлява удобен toolbar, който позволява web, image, gmail и site search. Полезено.

Gmail Notifier – Подобно на оригиналния Gmail Notifier, който стои в try bar-а на вашия компютър, само че този път иконката се мъдри в долния десен ъгъл на браузъра ви. Има повече опции!

Gmail "Delete" Button – Добавя бутон "Delete" в Gmail пощата. Помолих създателя на разширението да създаде българска версия на бутона и той го направи. Ако ползвате българския превод на Gmail, бутонът ще е на български.

CuteMenus 2 – това е "Theme" разширение за Firefox, което добавя малки картинки в ляво на различните опции в браузъра ви. Картинките са красиви, свързани с различните действия и улесняват работата с браузъра. Рично аз съм много доволен, защото не затормозява очите.

Disable Targets For Downloads – Понякога някой страници отварят бели прозорци при свалянето на определени файлове. Това разширение премахва тези страници.

DisableBackspaceNavigation – The extension removes the back navigation function from the backspace key. За хората, които често натискат backspace и се връщат на задните страници.

Fasterfox – Увеличава скоростта на Firefox браузъра. Лесно и действащо. Добавя малък таймер, който показва времето, за което се е заредила дадена страница.

Firesomething – Променя името на браузъра. В момента моя браузър се нарича "Mozilla Drunkenpanda" вместо "Mozilla Firefox". Забавно разширение за хора с чувство за хумор.

FlashGot – Може би най-известното разширение. Ако ползвате програмата за сваляне на файлове – FlashGet, то това разширение е задължително. Улеснява работата с даунлоудъра.

Greasemonkey – Нещо като Firefox в FireFox. Към това разширение могат да се прибавят специално написани за целта разширения, които манипулират най-вече индивидуални страници. Много от т.нар Greasemonkey скриптове стават и на разширения за Firefox. Лично аз ползвам от по-старите версии на Greasemonkey, защото скриптовете не искат да работят на по-старите версии.

MeasureIt – Линийка за измерване на пиксели по браузъра.

Plain Text to Link – Заглавието говори само за себе си. Ако сте любопитни, посетете официалния сайт за да се запознаете с допълнителните възможности на това разширение.

ShowIP – Показва I.P-то на страницата, която посещавате с малки червени букви, в най-долния десен ъгъл на браузъра.

Sort Extensions and Themes – Сортира разширенията и темите по азбучен ред.

Tabbrowser Preferences – Прави таб-браузинга още по-лек и лесен.

TabSwitch – За многото функции на това разширение прочетете от официалния сайт. Лично аз не го ползвам, защото съм си свикнал да работя по трудния начин, но съм сигурен, че някой ден ще ми е от полза.

TinyUrl Creator – Слага на браузъра бутон, през който можете да превърнете изключително дългите линкове, в по-малки. Полезно е ако искате да сложите линк във форма с ограничен брой букви. Адски удобно и безценно.

Tweak Network – Прекалено ми е сложно да обясня действията на тази програма. Знам само, че разширението се възползва от скрити настройки и грешки в данните на Firefox за да увеличи скоростта на браузъра ви. Посетете официалния сайт за повече информация.

Undoclosetab – Добавя менюто "Undo Close Tab" при десен клик върху браузъра.

WebmailCompose – Автоматично отваря e-mail линкове с e-mail клиент по ваш избор. Поддържа всички по-известни сайтове, включително и Gmail.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: